Mijn meterstand doorgeven

Om u een correcte elektriciteitsrekening te kunnen presenteren, hebben wij uw meterstand nodig. Onze meteropnemers worden maandelijks ingezet om zoveel als mogelijk meterstanden op te nemen.

In gevallen, waarbij wij de meterstand niet kunnen opnemen – denk bijvoorbeeld aan een gesloten poort of honden op het erf – vragen wij uw medewerking door de meterstand zelf op te nemen en aan ons door te geven. Bij het doorgeven van uw meterstand is het van belang dat u let op uw aansluitnummer en de daaraan gekoppelde opnamedagen.

Een voorbeeld

Begint uw aansluitnummer met PW, dan maakt de EBS de 14e van de maand uw rekening op en mag u vanaf de 15e van de maand uw rekening voldoen.

Omschrijving Groep 1 Groep 2 Groep3 Groep 4 Groep 5
Aansluitnummers beginnende met DL-DO-DG-DK-DS-DM-DD-DE-DZ M-PA-PH-PW 1-A-6-DN-71 DA-DW-DI-DB-DP-DR 0-DC-K-L
De meteropname dagen De 3e van de maand De 8ste van de  maand De 12e van de maand De 12de van de maand De 15e van de maand
De rekening te betalen vanaf De 11e van de maand De 15e van de maand De 19e van de maand De 23e van de maand De 23e van de maand
De uiterlijke betaaldag van de rekening De 10e van de volgende maand De 14e van de volgende maand De 18e van de volgende maand De 22e van de volgende maand De 22e van de volgende maand

Zo geeft u uw meterstanden door

Het doorgeven van uw meterstand kan 1×24 uur 7 dagen per week. Door zélf de juiste meterstand door te geven, heeft u zicht op uw eigen verbruik en kunt u uw elektriciteitsverbruik beter beheersen.

Geef uw meterstand op een van de volgende manieren door:

 • Via SMS
  U sms’t naar het nummer 1222: Meter aansluitnummer meterstand dag maand
  Voorbeeld:
  u heeft de meterstand van 31 maart opgenomen: Meter L99900 15230 31 3
 • Via 175
  Hiervoor heeft u zowel uw aansluitnummer als uw klantnummer nodig. Het telefonisch doorgeven van de meterstanden kan op twee manieren:
  – Bel 175 en kies optie 1. Volg vervolgens de instructie op.
  – Bel 175 en kies optie 0. U wordt doorverbonden met een van onze klantenservice medewerkers.
 • Online
  en klik op de optie ‘opgeven meterstanden’. Houd uw klantnummer en aansluitnummer bij de hand.

BEL 175 voor customer service

Deze dienst is 1x24 uur beschikbaar. E-mail: customerservices@ebs.sr